Ethernet kábellel nem indul

Re: Ethernet kábellel nem indul

HozzászólásSzerző: sanko » 2015.06.17. 13:35

Albus Dumbledore írta:Ez most SMB-n keresztüli megosztás, vagy NFS-en a FreeNFS programmal?

Igen SMB-n szenvedtem vele, az NFS-t nem tudtam kipróbálni,mert nem tudtam az XP-s gépre feltenni , bejelzett a vírusírtó ill.az NFS-nél az a gond hogy nem lehet komplett meghajtót megosztani csak mappákat ami nekem nem ok.
Az előző lejátszóimnál-Popcorn,Dune-nekem nem volt gondom az SMB-vel,tőkéletesen mentek még a magyas bitrátájú filmek is.
sanko
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2015.05.21. 06:55

Re: Ethernet kábellel nem indul

HozzászólásSzerző: Albus Dumbledore » 2015.06.17. 11:46

Ez most SMB-n keresztüli megosztás, vagy NFS-en a FreeNFS programmal?
Avatar
Albus Dumbledore
 
Hozzászólások: 534
Csatlakozott: 2010.11.03. 10:28

Re: Ethernet kábellel nem indul

HozzászólásSzerző: sanko » 2015.06.17. 10:46

Na végre sikerült orvosolni a problémát.A létező összes lehetséges hibaforrást kipróbáltam (másik kábel,másik port,a moden-router számtalan beállítása stb),még felsorolni is sok és végül két hetes kínlódás után meglett a hiba,Röhejes kis nyuansznyi dolog miatt nem tudott kapcsolódni a megosztott meghajtókhoz.A meghajtó elnevezése nem tetszett neki.
A megosztásnál CSAK!!! egy betűjel lehet a meghajtó megnevezése-pl.E,D stb-nem lehet ilyen például mint amilyen az enyém is volt WD 500GB(E),mert ezt nem volt hajlandó elfogadni.Tehát ha a hálózaton a megosztom a vinyót a hálózati megosztási nevét át kell írni és csak egy betű lehet.
Hogy nálam itthon (digi-s modem és T-Plink router) ez miért nem volt probléma arra nem tudom a választ,de már nem is érdekel,örülök hogy most már működik és hálózaton mennek a filmek.Remélem másoknak is segítettem a probléma feltárásaval.
Köszönöm Mindenkinek a segítséget,elsősorban egy számítógép redszergazda kolegámnak,Aki végül is rájött a dologra.
sanko
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2015.05.21. 06:55

Re: Ethernet kábellel nem indul

HozzászólásSzerző: sanko » 2015.05.21. 10:56

Köszönöm,kipróbálom.
Közben máshol is érdeklődtem (forgalmazó) és meg egy switch közbeiktatását is javasolták,hátha.
sanko
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2015.05.21. 06:55

Re: Ethernet kábellel nem indul

HozzászólásSzerző: Albus Dumbledore » 2015.05.21. 10:04

sanko írta:...Valami ötlet?

Hát, másik ethernet kábelt azért kipróbálnék a problémás helyen... Vagy a routeren másik portot.
Avatar
Albus Dumbledore
 
Hozzászólások: 534
Csatlakozott: 2010.11.03. 10:28

Re: Ethernet kábellel nem indul

HozzászólásSzerző: sanko » 2015.05.21. 07:49

Üdv.
Vásároltam egy Venice 1.3 HD-t és az a problémám vele hogyha bedugom az ethernet kábelt a modem-routerbe,nem indul el.
Ez a hiba Pesten jelentkezik egy T-home-s routernél,nálam itthon Digis modem és TPlink router van és semmi probléma tökéletesen működik.
A legutolsó firmware van a Venice-n.Ha kihúzom a ethernet kábelt elindul,ha bedugom loading-Venice háttérkép és egy villanás és semmi,a ledek folymatosan mennek mintha boutolna és kb.5 perc után megunva csak az áramtalanítás segít és piszkosul felmelegszik.
Az érdekesség még az hogy Pesten jelenleg egy Popcorn A-110-es minden probléma nélkül megy a hálózaton.
Mintha a modem-router blokkolná a Venice-t.
Valami ötlet?
Előre is kösz,üdv.sanko
sanko
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2015.05.21. 06:55

Re: Ethernet kábellel nem indul

HozzászólásSzerző: Inch » 2012.11.27. 10:20

Jelentem, hogy a legújabb, 2.48-as firmware-rel megszűnt a problémám. Hogy mi lehetett a baj, az rejtély marad, de már nem is fontos.
Inch
 
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2012.06.05. 13:43

Re: Ethernet kábellel nem indul

HozzászólásSzerző: Albus Dumbledore » 2012.06.08. 17:24

Elnézést, a nem menti el az NFS-beállításokat, az nem a Te problémád volt, hanem egy másik fórumozóé, csak elkevertem! Azt gondolom, valami gond van a hálózatodon, amiért megakasztja a bootolást. Ha van másik ethernet kábeled, azzal érdemes lenne kipróbálni, vagy legalább a router másik portjába dugni a V13-at, mint ahol most van. Ha mégis behozod, megnézzük azonnal.
Avatar
Albus Dumbledore
 
Hozzászólások: 534
Csatlakozott: 2010.11.03. 10:28

Re: Ethernet kábellel nem indul

HozzászólásSzerző: Inch » 2012.06.08. 16:54

A nem bootol be dolgon a sem a 2.45-ös firmware + "gyári beállítások visszaállítása", sem a 2.46 újból visszarakása + "gyári beállítások visszaállítása" nem segített. A "nem menti el a beállításokat" felvetésedet nem értem, erről nem volt szó. Összesen annyi van, hogy ha be van dugva az ethernet kábel, akkor nem bootol. Ha nincs bedugba, akkor jól működik.
Csakhát én pont arra használnám az ethernet kábelt, hogy ne kelljen az USB vinyót rndszeresen átdugdosni a gépre, hanem bármikor elérhető legyen. Ez így most nem működik sajnos. Talán jövő héten tudom nélkülözni kicsit a játékost, és akkor beviszem a szegedi irodába vizsgálatra.
Inch
 
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2012.06.05. 13:43

Re: Ethernet kábellel nem indul

HozzászólásSzerző: Albus Dumbledore » 2012.06.06. 22:58

A nem bootol be dolog szerintem szoftveres lehet (ezért érdekelne hogy a korábbi firmware visszarakása segített-e ezen), a nem menti el a beállításokat, az lenne az érdekesebb. Ha be tudod hozni, akkor megnézzük (pesti és szegedi cím a garlevélen).
Avatar
Albus Dumbledore
 
Hozzászólások: 534
Csatlakozott: 2010.11.03. 10:28

Következő

Vissza: A Venice lemezeinek megosztása hálózaton keresztül

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron