2.38 firmware

Re: 2.38 firmware

HozzászólásSzerző: atibor » 2011.03.03. 10:19

Még valami!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÉN AZ AAC ESETÉBEN IS A KOAX KIMENETRŐL HAJTOM AZ ERŐSÍTŐT! Ezért is vettem észre ha nem jött jel. Az analóg nálam csak a tévére van kötve, ha nem akarnám bekapcsolni az erősítőt. Ott mindig volt hang!
atibor
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2011.02.18. 11:21

Re: 2.38 firmware

HozzászólásSzerző: atibor » 2011.03.03. 10:15

Hm... ilyet nem tapasztaltunk, azt gondolnám, a netkapcsolatoddal volt/van valami, vagy a YouTube volt túlterhelt. Nem is történt olyan változtatás, ami ezt indokolná. Természetesen az AAC-hangnak mindig analógnak kell lennie, hiszen nagyon kevés erősítő képes AAC-t dekódolni. Szintén a lassú netkapcsolatot okolnám azért, hogy a YouTube alatt nem volt hangod, de megnézzük alaposa, illetve várjuk, hogy más tapasztalt-e ilyet?[/quote]

A netkapcsolatot leteszteltem a régi 2.37-tel (meg a speedtest.net-el) és ott ez a lassúság nem tapasztalható. Ami a hangkimaradást illeti, ha azért marad ki a hang, mert nem megy a töltés elegendő sebességgel akkor a kép is megakad. Azonban a kép tökéletesen ment még HD esetében is hang nélkül vagy 5 percig. Azzal a játékkal - amit leírtam- viszont megjött a hang csak már kétszer előfordult, hogy elveszett a digit kimenetről az AAC. Azaz igazság, hogy a 2.38 beta első debütálásakor mindennél jobb volt a YouTube, ez most nem olyan. Főleg a YouTube beindulása lassú. Mindegy, remélem más is szolgál némi információval.
Köszönöm! atibor
atibor
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2011.02.18. 11:21

Re: 2.38 firmware

HozzászólásSzerző: Albus Dumbledore » 2011.03.03. 09:06

atibor írta:...A mostani 2.38-ban nagyon lassan jön be a YouTube, már azt hittem megint lefagyott. Van, amikor középen üresen hagy két kockát, ilyenkor ki kell lépni és vissza. Sokáig keresi a tartalmakat is és lényegesen lassabban indul el, mint korábban...

Hm... ilyet nem tapasztaltunk, azt gondolnám, a netkapcsolatoddal volt/van valami, vagy a YouTube volt túlterhelt. Nem is történt olyan változtatás, ami ezt indokolná. Természetesen az AAC-hangnak mindig analógnak kell lennie, hiszen nagyon kevés erősítő képes AAC-t dekódolni. Szintén a lassú netkapcsolatot okolnám azért, hogy a YouTube alatt nem volt hangod, de megnézzük alaposa, illetve várjuk, hogy más tapasztalt-e ilyet?
Avatar
Albus Dumbledore
 
Hozzászólások: 534
Csatlakozott: 2010.11.03. 10:28

Re: 2.38 firmware

HozzászólásSzerző: atibor » 2011.03.03. 01:15

Még egy apróság! A Setup almenükben az a világosszürke háttér lehetne egy picit sötétebb, akkor még jobban nézne ki és olvashatóbb is lenne.
atibor
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2011.02.18. 11:21

Re: 2.38 firmware

HozzászólásSzerző: atibor » 2011.03.03. 01:06

Albus Dumbledore írta:
szero írta:Nem tudom más tapasztalta azt, hogy nem menti az új firm a video beállítást?

Kipróbáltam, és menti. Tápegység kihúz, újra bekapcs és nálunk emlékszik mindenre ezután is - ha nem nyomkodod a TV-out gombot bootoláskor persze. Szerintem csak a tévéd nem veszi észre valamiért a HDMI jelet. De ki tudod próbálni úgy, hogy kompoziton összekötöd a tévével, HDMI-n kapcsolod ki, és induláskor nézed, hogy van-e jel a kompoziton. Ha nincs, akkor elmentette, és a HDMI-n kell lennie. Esetleg egy gyári állapot visszaállítása nem árt frissítés után, ha ez tényleg így működik Nálad.


Albus Dumbledore-nak

Egykét apróság, ami még javításra szorul. Frissítéskor lefagyott és még egyszer kellett frissíteni a firmet. (mondjuk ez az előzőekkel is előfordult) A mostani 2.38-ban nagyon lassan jön be a YouTube, már azt hittem megint lefagyott. Van, amikor középen üresen hagy két kockát, ilyenkor ki kell lépni és vissza. Sokáig keresi a tartalmakat is és lényegesen lassabban indul el, mint korábban.
A hang esetében a YouTube-nál nem adja ki a hangot a digitális (koax) kimenetre, aztán csak egyszer megszólal vagy nem. Azonban ha az AAC hangot átkapcsoljuk digital állásba és mentünk, majd visszaállítjuk analógba és mentünk, akkor megszólal.
A korábbi firmeknél is analógban kellett lennie az AAC-nek, hogy kiadja a hangot a koax kimenetre a YouTubenál. Most úgy néz ki mintha elfelejtené a beállítást, de a menüben ennek nincs nyoma, ott minden rendben van. Az előbb említett játékkal azonban rá lehet venni, hogy emlékezzen a tényleges beállításra, csak ez így nem korrekt, és sajnos nem is stabil. Nekem eddig kétszer felejtette el ezt a beállítást, de hangsúlyozom, a menüben látszólag minden rendben van. Az erősítők miatt fontos egyébként ez a kimenet, de ezt ti is tudjátok. Amúgy az analóg és digitális kimeneten mindig megjelenik minden hang, ha minden digitálisra van állítva. Egyedül az AAC lóg ki a sorból.
Az új Setup egyébként nagyon okosan megtervezett menü, és végre normális Save/exit kilépés van mint minden bios programban. Egyenlőre ezeket találtam, majd írom a többit, ha találok, de remélem nem lesz más.
atibor
atibor
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2011.02.18. 11:21

Re: 2.38 firmware

HozzászólásSzerző: szero » 2011.03.02. 21:11

köszönöm!- ki fogom próbálni a gyári visszaállítást. Érzékeli a tv a jelet mert ha megcserélem a hdmi kábeleket akkor a dvd-é megy ugyan ott. Eddig nem volt soha gondom vele még kísérletezek meg kell, hogy oldódjon.
szero
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2010.11.04. 12:55

Re: 2.38 firmware

HozzászólásSzerző: Albus Dumbledore » 2011.03.02. 20:26

szero írta:Nem tudom más tapasztalta azt, hogy nem menti az új firm a video beállítást?

Kipróbáltam, és menti. Tápegység kihúz, újra bekapcs és nálunk emlékszik mindenre ezután is - ha nem nyomkodod a TV-out gombot bootoláskor persze. Szerintem csak a tévéd nem veszi észre valamiért a HDMI jelet. De ki tudod próbálni úgy, hogy kompoziton összekötöd a tévével, HDMI-n kapcsolod ki, és induláskor nézed, hogy van-e jel a kompoziton. Ha nincs, akkor elmentette, és a HDMI-n kell lennie. Esetleg egy gyári állapot visszaállítása nem árt frissítés után, ha ez tényleg így működik Nálad.
Avatar
Albus Dumbledore
 
Hozzászólások: 534
Csatlakozott: 2010.11.03. 10:28

Re: 2.38 firmware

HozzászólásSzerző: atibor » 2011.03.02. 14:12

atibor írta:
szero írta:Nem tudom más tapasztalta azt, hogy nem menti az új firm a video beállítást? Az este frissítettem és hajnalig próbálkoztam de nincs kép hdmi-n Nem jegyzi meg a beállítást.
Mindent beállítok- setup- és nincs kép csak kompoziton. Csak az ntsc módot adja. Hiába állítom át bármire nem változik.
Hozzá lehet még férni valahol a 2.37-es hez. Mert sajnos töröltem.


Küldj egy üres e-mail-t a reklam@musicreklem.hu -ra elküldöm neked.


A jó e-mail: reklam@musicreklam.hu Bocs!
atibor
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2011.02.18. 11:21

Re: 2.38 firmware

HozzászólásSzerző: atibor » 2011.03.02. 14:11

szero írta:Nem tudom más tapasztalta azt, hogy nem menti az új firm a video beállítást? Az este frissítettem és hajnalig próbálkoztam de nincs kép hdmi-n Nem jegyzi meg a beállítást.
Mindent beállítok- setup- és nincs kép csak kompoziton. Csak az ntsc módot adja. Hiába állítom át bármire nem változik.
Hozzá lehet még férni valahol a 2.37-es hez. Mert sajnos töröltem.


Küldj egy üres e-mail-t a reklam@musicreklem.hu -ra elküldöm neked.
atibor
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2011.02.18. 11:21

Re: 2.38 firmware

HozzászólásSzerző: szero » 2011.03.02. 13:54

Nem tudom más tapasztalta azt, hogy nem menti az új firm a video beállítást? Az este frissítettem és hajnalig próbálkoztam de nincs kép hdmi-n Nem jegyzi meg a beállítást.
Mindent beállítok- setup- és nincs kép csak kompoziton. Csak az ntsc módot adja. Hiába állítom át bármire nem változik.
Hozzá lehet még férni valahol a 2.37-es hez. Mert sajnos töröltem.
szero
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2010.11.04. 12:55

ElőzőKövetkező

Vissza: Tapasztalatok a legújabb firmware-rel

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron